Om Barnortopediskt Centrum

På Barnortopediskt Centrum har all personal en gedigen och lång ortopedisk erfarenhet. Vi är alla specialister inom ortopedi. Barnortopediskt Centrum är en ortopedmottagning inom vårdval ortopedi vilket innebär att vi har rätt att bedöma och behandla patienter i alla åldrar även om vi framförallt vänder oss mot barn och ungdomar.

Oss träffar du på BOC


Verksamhetschef Dr. Lennart Sandberg

Läkarexamen Akademiska Sjukhuset Uppsala, legitimerad läkare 1989, specialist i ortopedisk kirurgi 1994, allmän kirurgi 1997 och barnkirurgi 1998. Var med och startade upp barnortopediverksamheten på Astrid Lindgren barnsjukhus. Lämnade slutenvården 2000 för att arbeta med enbart barnortopedi i öppenvård. Håller regelbundet vidareutbildningar för läkare, fysioterapeuter och sköterskor inom det barnortopediska området. Utbildad inom idrottsmedicin och hållit utbildningar på Riksidrottsförbundet. Är från och med 2014 ägare och verksamhetschef för BOC i Stockholm. Författare till boken Barnortopedi i öppenvård.


Dr. Göran Kendorf

Specialist i ortopedi och allmänmedicin. Tjänstgjort på Barnortopedkliniken Astrid Lindgrens barnsjukhus i 13 år. Idrottsläkare. Internationell medical supervisor vid Internationella ishockeyförbundet. Tidigare landslagsläkare för Sveriges damlandslag i ishockey.


Dr Marie-Louise Molander

Specialist i barnkirurgi med lång och gedigen erfarenhet av barnfraktur uppföljningar. Tidigare verksam på S:t Görans barnkirurgiska klinik och Astrid Lindgrens Barnsjukhus akutsektion.


Dr Michail Vergos

Specialist i ortopedi med flera års erfarenhet av barnortopedi. Tjänstgjort på Drottning Silvias Barn och Ungdoms sjukhus i Göteborg. Tidigare anställd på ortopedkliniken Mälarsjukhuset i Eskilstuna med ansvar för barnortopedin inom Sörmlands Landsting.Undersköterska Katrin Wernström

Undersköterska/Gipstekniker Annette Olsson


Undersköterska/Gipstekniker Catrin Sjölander